La abstenció ha guanyat les eleccions europees a Rubí. Rubí, un dels pobles més abstencionistes de Catalunya ha tornat a tenir uns resultats d'abstenció espectaculars, en poques paraules 2 de cada 3 rubinencs no van anar a votar. Els polítics i ciutadans hem de fer autocrítica i buscar formes de participació directa per combatre la desafecció política, per defensar un dels nostres drets, el d'anar a votar, pel qual van lluitar i morir moltes persones i avui dia es mira sense importància. El creixement del vot en blanc també mostra un cansanci d'escoltar als polítics, en la meva opinió barallar-se sense sentit, sense fer propostes i sense mostrar quin model de societat volen o volem. Hem de canviar la forma de fer política i també hem d'aconseguir tenir una societat civil més activa que s'interessi i sàpiga que existeixen moltes formes diferents de fer i pensar i que tot i el tòpic, no tots els polítics son iguals, entre ICV i PP existeixen diferències insalvables i mai he acabat d'entendre com els ciutadans poden pensar que és el mateix. Tots ens equivoquem i tots hem de fer autocrítica.

Pel que fal als partits polítics l'esquerra institucional ha patit una caiguda molt forta, exceptuant ICV que es manté i guanya 43 vots. La feina realitzada al carrer d'Iniciativa-Esquerra Unida ha servit per a que a Rubí, la coalició tingués millors resultats que ha Catalunya pel que hem d'agraïr a totes les persones la seva col·laboració i confiança.

El PSC ha patit el pitjor resultat a Rubí, ha perdut sobre uns 1350 vots, un 8% menys que a les últimes europees un resultat molt pitjor del que han tret els socialistes catalans que han perdut sobre un 6%. ERC, també té un resultat molt dolent a Rubí perdent 400 vots un 2% menys.

Per l'altra banda el PP puja 300 vots i CIU 500. La dreta ha millorat els seus resultats pujant un 2 i un 3% respectivament. A Rubí, el PP ha crescut més que a Catalunya però CIU ha tingut un increment molt menor que a Catalunya.

De totes formes i com totes les eleccions que hi ha hagut a Rubí, l'esquerra (ICV-ERC) i el centre/centre-esquerra (PSC-PSOE) han sumat més que la dreta. El sector de l'esquerra ha tret un 60% dels vots de Rubí i la dreta ha tret un 32% un 8% s'ha repartit entre partits petits majoritàriament d'esquerres.

Donar les gràcies als rubinencs i rubinenques que ens han donat la seva confiança i com a partit de lluita i treball que som, avui mateix continuem treballant pel nostre model de societat, un Rubí més just i que defensi per damunt de tot els drets dels treballadors i les treballadores.

Fins la pròxima!

3 comentarios:

Álvaro Salomón Rodríguez ha dit...

Hola Carlos! Estic totalment d'acord amb l'anàlisi que en fas d'aquestes eleccions. L'elevada abstenció segurament és el que més m'inquieta i preocupa ja que perdem legitimitat.

Només tinc una objecció, has esmentat que el PSC és de centre/centre-esquerra, ve jo em considero plenament d'esquerres i socialdemòcrata, però mai de centre, qui és de centre no sap que és. Tanmateix, considero a tots tres partits polítics (ICV-EUiA; ERC; PSC) de la mateixa família, amb plantejaments similars però segurament mitjans diferents, però tots tres d'esquerra.

Una salutació i enhorabona per la pujada de vots a Rubí! ;)

Carles Rodríguez ha dit...

Enhorabona per la feina feta Carlos! Ens mereixíem que Raül Romeva continués al Parlament Europeu.

Sobre l'elevadíssima abstenció cal fer un debat a fons. Cal implicar més directament a la gent en les decisions polítiques, però també hi ha molta gent que simplement fuig o passa de tot el que tingui a veure amb la política.
A mi em preocupa especialment l'actitud de molta gent jove.

El mateix diumenge vaig tenir un dinar familiar i els meus tiets i tietes tots van anar a votar. Van dir-me: estem desencantats amb la política, però anem a votar com un deure ciutadà i; fins i tot alguns, per consciència de classe.
En canvi els meus cosins i cosines deien: el meu vot no canviarà res, o directament passaven de donar-me un motiu pel qual no volien votar.
És molt preocupant.

Pel que fa a la definició del PSOE com un partit de centre-esquerra, el mateix López Aguilar va definir la nit del 7 de juny el seu partit en aquests termes.

DANI ha dit...

cARLOS amigo

necesito una senyera bien grande para hoy, para ponerla en el balcon de mi casa y escribir en ella, "MICHAEL VIVE AHORA EN NUESTROS CORAZONES"