El grup d’IU-ICV al Congrés ha aconseguit que el Govern accepti una esmena que obre el camí cap a la universalització de l’educació infantil de 0 a 3 anys. ICV cualifica d’històric l’acord que ha aconseguit el grup parlamentari d’IU-ICV després que el Govern espanyol hagi acceptés una esmena a la llei de deducció/prestació 2.500 euros –més coneguda com a llei de “xec-nadó”- per la qual es generalitzarà l’educació infantil en la franja de 0 a 3 anys, amb una partida inicial d’uns 100 milions d’euros per al 2008. La xifra de de 100 milions d’euros suposa un increment espectacular respecte els 800.000 d’enguany.
Ja no es pot parlar del xec-nadó, sinó de Llei de la Generalització de l’Educació de 0 a 3 anys. Amb aquests 100 milions d’euros es podran construir 60.000 places de guarderies l’any 2008.
Aquest era l’impuls necessari per a una bona política de natalitat, i per primera vegada es reconeix en una llei la creació de la xarxa d’educació infantil. Amb aquesta esmena s’obre el camí cap a la universalització de la xarxa d’escoles infantils en la franja de 0 a 3 anys. La quantitat servirà per finançar mitjançant convenis amb les comunitats autònomes les places de guarderia.

Sento trigar tant en publicar... gr``acies a tots els que hi deixeu l'opini´´o (tinc problemes inform``atics per soluuucionar!!!