Aquest gràfic fa referència al sistema electoral espanyol. En ell podem veure quans vots necessita cada partit per tenir un diputat/da.
I és que el sistema electoral és totalment injust, i sinó com s'explica que un partit com el nostre necessiti 4 cops més vots per tenir un diputat que els peperos o socialdemòcrates. Però com a ells ja els hi va bé, callen. Com ho fan a tot arreu, PP+PSOE deixen passar les injustícies que ja els hi van bé.
Això ens ha d'animar per anar el 9 de març a votar al partit petit, per demostrar als dos grans que també existeixen altres formes de fer política des de l'esquerra i no des de les polítiques de dretes del PP+PSOE, per que com al fútbol o al bàsquet existeixen més de dos equips encara que alguns ja els interessi que sempre sortin els mateixos. No tot és blanc o negre, hi ha molts colors com partits, i també existeix el vermell, el verd i el lila. Així, quan nosaltres tinguem a la Núria de diputada (2) el PSOE ja haurà col·locat a 8!!! i encara tindran la barra de demanar al vot útil l'última setmana, com fan sempre per que els sectors d'esquerres tinguin por i els votin a ells.
Gràcies als companys de Cerdanyola que han elaborat aquesta gràfica.

3 comentarios:

Carles Rodríguez ha dit...

carlos!

ai le has dao.
IU-ICV, tercera fuerza a nivel estatal y con menos escaños que la 5ª o 6ª fuerza.
Una vergüenza.

Saludoss!!

Roger M. Puig ha dit...

Este gráfico me suena de algo...

Anònim ha dit...

Querido Carlos en esta ocasión no puedo mostrarte el apoyo habitual. El sistema democrático español pretende dar representatividad y voz a las minorias. Por eso CIU, ERC, PNV tienen más diputados que vosotros.

Estoy de acuerdo en que el sistema se puede mejorar. Pero en ocasiones se necesita un poco de autocrítica. Debemos pensar que es lo que no estamos haciendo bien, para no llegar a la gente.

Hoy tenemos opiniones divergentes. Pero en el futuro seguro que convergemos.

Viva Deba
VIVA VIVA VIVA VIVA

Xiscla Rubí