ICV va votar en contra dels pressupostos municipals a l'Ajuntament de Rubí, ja que considerem que els pressupostos en época de crisi global haurien d'estar marcats per la defensa de les àrees socials i de promoció ocupacional, és a dir, a evitar que els efectes de la crisi la paguin els més afectats i desafavorits de la societat, que a més a més, no l'han creada (aturats, joves, gent gran, persones amb pocs recursos, immigrants...).

Iniciativa ja va començar a alertar de que s'està augmentant el percentatge de persones en situació d'exclusió social, i que aquest grup comença a ser majoritari i sobretot en temes com l'accés a l'habitatge per la manca de política pública realitzada per l'Ajuntament de Rubí, tot i les facilitats que posa la Generalitat.

Iniciativa-Verds considera que les àrees que més han de créixer són: serveis socials, promoció econòmica, polítiques d'ocupació, polítiques d'habitatge públic i inversions a la ciutat.

Tot i l'esforç realitzat pel grup municipal de reduir la despesa i la contenció amb tot un seguit de propostes, algunes no han estat acceptades (reducció de salaris de regidors, alts càrrecs o personal de confiança...).

En l'actual pressupost les àrees que més creixen són les següents:

En personal:
- 186% Medi Ambient
- 117% Identitat i projecció exterior
- 52% Recursos Humans
- 40% Cultura
- 30% Serveis Jurídics
- 27% Comerç
- 25% Personal de llicències d'obres
- 25% Comissionat per la societat de la informació
- 25% Atenció primària
- 8% Serveis a les persones

En serveis:
- 45% Serveis administratius interns
- 27% Gerència
- 20% Comerç
- 15% Impes però baixa promoció econòmica un 48%
- 14% Política lingüística
- 13% Serveis Socials

Com podem observar l'ordre no es correspon amb el discurs socialista i molt menys amb les demandes reals que demanava el nostre grup. Amb aquests pressupostos no anem en lloc, ja que s'han prioritzat àrees que no tenen res a veure amb la solució de la crisi, ni s'ha apostat per les àrees més socials.

Però, no podem dir que no tenen cap criteri, té un criteri clau: després de les lluites internes al PSC pel poder, aquestes lluites es veuen reflexades en el pressupost, sense que tingui cap sentit i les àrees que portaven Jordi Peiró, Paco Rodríguez i Arantxa Gabilondo (participació i suport a entitats, espai públic i mobilitat i joventut) s'han buidat de pressupost.

Tampoc entenem la reducció en Educació, en el Centre d'Orientació Sanitària (COS), atenció ciutadana o inversions inflades que no es duran a terme mai... i amb aquests diners sobrants (no executats) justificaran una bona gestió (o superàvit com han fet en el passat).

CONCLUSIÓ

1. Els pressupostos hauria de prioritza les àrees que més ajudaran als sectors que patiran la crisi, I NO HO FA!

2. El pacte per la reducció i contenció de la despesa pública que va impulsar ICV, no s'acompleix al pressupost. SIGNEN PACTES QUE NO CUMPLEIXEN

3. Lamentem que la crisi interna del PSC estigui afectant a la ciutat, i molt més afecti a on s'han de gastar el diners, en comptes de fer-ho per NECESSITATS de ciutat ho fan per QUOTES DE PODER al partit.

PER AQUESTS MOTIUS INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS VA VOTAR EN CONTRA

1 comentarios:

Anònim ha dit...

quina vergonya... demostrant talante