La parlamentària Laura Massana i el responsable de la sectorial de Treball d’ICV Josep Torrecillas es comprometen amb els representants dels treballadors i treballadores de FICOSA a mediar, davant la conselleria de Treball, davant la imminent resolució de l’ERO temporal presentat per l’empresa.
En una reunió mantinguda el passat divendres 12 de desembre amb representants dels comitès d’empresa de les plantes del grup FICOSA a Rubí, la diputada d’ICV al Parlament Laura Massana i el responsable de la sectorial de Treball del partit, Josep Torrecillas, es van comprometre a accelerar el seguiment i la mediació mantinguda per la formació ecosocialista sobre l’ERO presentat per l’empresa. Massana s’ha compromès a resoldre diversos dels dubtes i aclariments plantejats pels representants dels treballadors i treballadores, i a fer-ho de forma urgent, davant la imminent resolució que podria tenir l’Expedient de Regulació d’Ocupació temporal que ha presentat l’empresa.

A la reunió també hi va assistir la presidenta d’ICV a Rubí i portaveu del grup municipal a aquesta ciutat vallesana, Marta Ribas, qui va reiterar als representants sindicals el suport d’Iniciativa a Rubí a la seva lluita i el rebuig frontal d’aquesta formació política a la requalificació de terrenys que persegueix la direcció de FICOSA per a treure profit d’aquesta situació de crisi. Ribas també va instar el comitè d’empresa a reclamar el mateix compromís i implicació per part de l’alcaldessa, Carme Garcia (del PSC)

D’altra banda, els representants d’ICV van reiterar als treballadors la oposició de la formació ecosocialista a qualsevol ERO que no sigui plenament justificat. Amb les dades existents, el de FICOSA no tindria raó de ser.