En un d'aquests emails que van voltant per internet m'he trobat amb aquest, pot fer riure, però és molt trist i el que acaba demostrant és que alguna cosa falla al sistema educatiu i la societat en general, hauríem de començar a plantejar-nos sobre la influència que arriben a tenir certes emissions televisives a simple vista "no nocives i de pur entreteniment" i per contra la influència, presència i importància que ha de tenir l'educació en la formació personal i comunitària de les persones.

Pel que fa a Rubí, el sector educatiu patirà una retallada del seu pressupost, afectant les sortides per veure teatre a la Sala, es redueix de 3 a 1, i les 15 sortides a la piscina municipal. Des de ICV, i així ho vam manifestar al ple, creiem que certs sectors bàsics per la societat no poden ser retallats: educació, sanitat i treball i donada la situació educativa si els límits econòmics han d'afectar socialment a l'educació dels nens i limitar la cultura i l'esport?, per una reducció pressupostària ridícula.

Per acabar proposem que la reducció podria ser en tres sentits que implicarien una reducció econòmica més important i amb menys afectació social:

- Reducció de l'excessiu número de càrrecs de confiança (hi ha tants com regidors).
- No realitzar cap més "despido improcedente", en els últims anys portem gastats més de 240.000 euros (40 milions de les antigues pessetes).
- Reduir el consum de gasolina en cotxes municipals que fa l'ajuntament, molts cops per fer desplaçaments curts que es podrien fer a peu, i tindria un cost ecològic menor.

2 comentarios:

Anònim ha dit...

me parece fatal q recorten por aki... mira q abra cosas para recortar

Juli

Anònim ha dit...

El tema educatiu és molt delicat i penso que el problema és que van fent proves canviant cada 2 x 3 de sistema per veure quin funcionarà però el que veig és que es va cap a un model on cada vegada es requereix menys esforç i es premia més fàcilment fins el punt que nens i nenes de l'ESO et diuen que no poden més de la feina que tenen... em sembla indescriptible el que s'està fent amb l'educació. Entenc que pot estar bé buscar mètodes perquè la gent no s'adormi a classe, però el nivell és molt més baix de quan les classes eren discursos i només hi havia un examen cada trimestre (tipus universitat abans del pla bolonya, que per cert, sense estar aprovat molts professors ja el van aplicant...). Salutacions!