ICV participa en la manifestació unitària convocada en motiu de la Jornada Mundial pel Treball Digne.

Cita ICV: 18'45 h. Via Laietana / Fontanella.

A l'Ajuntament de Rubí, al Ple del 3 de juliol de 2008, ICV va realitzar una moció (proposta per ser adoptada per la Institució), en la qual es demanava:

- Que l'Ajuntament de Rubí mostri la seva oposició a la decisió presa pels ministres de Treball de la UE, i la decisió del govern espanyol de no votar-hi en contra.

- Que l'Ajuntament de Rubí insti als eurodiputats i eurodiputades a votar en contra de la mesura, per aturar aquesta directiva aberrant que, si finalment s'aprova, suposarà el pitjor retrocés en drets socials que haurà patit la UE des que es va constituir.

Aquesta moció va ser rebutjada pel PSC-PP i CiU, i per tant, no es va aprovar. Per contra el PSC va presentar una moció copiada d'altra localitat, buida de contingut només buscant el titular per la premsa i que ni tan sols se la van llegir com jo mateix vaig evidenciar al demanar-li que m'expliqués un punt de la moció i comentar el regidor Jordi Peiró (PSC) que ara mateix no ho sabia dir, però que potser feia referència a dos articles (que parlaven de Medi Ambient!!!) i a més feia referència a una Carta de Drets que permetia que un treballador/a fes 14 hores diaries amb 1 dia de festa a l'any.

L'únic que vull reflexar és el doble discurs del PSC-PSOE, José Blanco (PSOE) afirma que la Directiva es un pas enrere de l'Europa Social, Zapatero diu que es injusta, però el PSOE s'absté a la votació. A Rubí, intentem forçar l'Ajuntament a que es posicioni en contra de les 65 hores, i el PSC amb la dreta (PP i CiU) ens rebutja la moció i per tant, no s'aprova.

Conclusió, el PSC-PSOE fa un discurs públic i una oratoria que a l'hora de la veritat (la votació) no compleixen i fan tot el contrari.

A la premsa estan en contra, però a les votacions s'abstenen i rebutjen posicionar-se en contra. Per això demà, al carrer hem de mostrar la força dels treballadors/es per mostrar als governs que no volem la Directiva de les 65 hores, treball precari, temporalització, salaris baixos, sinistralitat laboral... i que volem conservar els pocs drets que tenim i que volem que es respectin!

Moraleja: hipocresia socialista.

P.D. Iniciativa per Catalunya Verds si que hi va votar en contra en totes les institucions.

1 comentarios:

Anònim ha dit...

Aquesta és l'última setmana de Més Amunt.

Cada día més informació de l'acte que es celebrarà a Rubí aquest divendres dia 10.