Avui, s'han realitzat l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals (el que paguem cada rubinenc/a) a Rubí.

l'IBI creixerà a l'entorn del IPC interanual (4'5%), com ho ha demanat els partits de l'oposició ICV-EUiA, ACR, CiU i PP. En contra del creixement proposat pel govern local PSC-ERC que oscil·lava al voltant del 6.3%.

Aquestes ordenances s'han votat afirmativament per tots els partits tradicionals (ICV-PSC-ERC-CiU i PP).

Per part del nostre partit, les exigències per l'aprovació era que s'aprovessin les nostres propostes que resumirem a continuació:

- Subvencionar entre el 15 i 25% de l'IBI a les persones amb pocs recursos i aturats de llarga durada atenint-se als criteris de límit cadastral i nivell de renda.

- Incorporar una nova figura: famílies monoparentals amb 2 o més fills, per a que siguin tractats iguals que les famílies nombroses, entenent que les càrregues econòmiques i familiars són similars.

- Bonificacions en l'IAE a les empreses que augmentin la contractació fixa i executin un pla de transport públic pels seus treballadors.

- Bonificacions pels habitatges on s'instal·lin sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric d'energia solar.

En conclusió, per a nosaltres era indispensable que les Ordenances Fiscals anessin dirigides a les persones amb menys recursos i aturats, a subsanar les injustícies fiscals, a potenciar la contractació fixa i a fomentar les bones conductes ambientals. Així, com hem recordat al govern municipal que els recàrrecs d'immobles desocupats sense justificació (pisos buits), no s'estava aplicant, i em tret el compromís del govern, després d'una pressió continuada del nostre grup, de realitzar un cens d'habitatges buits durant el 2009.

Els ajuntaments han de tenir suficient capacitat per respondre amb polítiques socials i anul·lar els efectes negatius que té la crisis sobre les persones més afectades i desafavorides pel sistema econòmic, és a dir la classe treballadora.