La T-Jove anual i la T-Any, vàlides per a 6 zones, beneficiarien als qui més usen el transport públic i als col•lectius que disposen de menys recursos

El responsable de Política Municipal d'ICV i membre del consell d'administració de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), Lluís Tejedor, i el president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, han presentat les propostes que la coalició ecosocialista traslladarà a l'ATM per a la creació de nous títols de transport amb l'objectiu d'afavorir la utilització del transport públic i beneficiar als sectors que més l'utilitzen i aquells que disposen de menys recursos.

La coalició d'esquerra verda planteja, d'una banda, l'exempció de pagament en el transport públic per als menors de 12 anys, que en la immensa majoria de casos necessiten d'un adult que els acompanyi. Es proposa també la creació d'una targeta T-JOVE anual a 300 euros, amb dret a viatjar il·limitadament per tota la regió metropolitana, i fins els 25 anys. Per evitar el fet d'haver de pagar-la de cop, es proposa donar l'opció de fer-ne un pagament mensual a través de domiciliació.

Dos són els objectius que persegueix aquesta proposta, ha explicat Tejedor. El primer "respon a un criteri fortament social" i no és altre que el de situar la tarifa que paguen els joves de Barcelona al nivell dels preus que paguen els altres joves estudiants i joves treballadors europeus, és a dir, amb importants descomptes. El segon busca la fidelització de clients per al transport públic des de la seva primera època com a usuaris.

ICV-EUiA proposa també la creació d'una targeta de transport T-ANY anual al preu de 400 euros, també vàlida per a les 6 zones tarifàries i amb opció de pagar-la mensualment. "Els col·lectius interessats en aquest nou títol de transport són els grans usuaris del transport públic, els que només fan servir el cotxe de tant en tant, i els treballadors d'empreses que estiguin disposades a potenciar el transport públic" a través de mesures de suport acordades a la negociació col·lectiva, ha assegurat Tejedor.

notícia extreta de la web: www.iniciativa.cat

1 comentarios:

Anònim ha dit...

no sabia d'això m'agrada per tots aquells que agafem transport públic cada dia, haver si ho aconseguiu tirar envadant