Una delegació de Joves d’Esquerra Verda (JEV) liderada per la Coordinació Nacional, Míguel Ángel Díaz i Janet Sanz, el responsable de Política Social, Jesús Hernàndez, i el responsable de Moviments Socials, Gerard Sentís, i jo mateix entre d'altres hem assistit avui a la manifestació “En defensa de l’ocupació i de la indústria”. La manifestació, convocada per CCOO i UGT i que ha començat al Passeig de Gràcia amb la Ronda de Sant Pere de Barcelona i ha finalitzat a l'Avinguda de la Catedral, també ha comptat amb la presència d’una delegació d’ICV encapçalada pel seu secretari general, Jordi Guillot, el responsable d’Organització, Màrius Garcia, el responsable de Moviments Socials, David Cid, i la presidenta de Dones amb Iniciativa, Mercè Claramunt.

Així, les dues delegacions han assistit a la manifestació en defensa de tots els treballadors i les treballadores que han perdut els seus llocs de treball o que estan amenaçats per un ERO.

Per a Míguel Ángel Díaz i Janet Sanz, "cal impulsar una política industrial més activa, que permeti que la indústria segueixi sent un factor clau de l’economia catalana".

En aquest sentit, Díaz i Sanz han dit que "no pot ser que les empreses aprofitin per acomiadar gent sense justificació al darrere", a la vegada que han reiterat la petició al Govern de “fer una aposta clara per impulsar polítiques que potenciïn la competitivitat dels sectors industrials”.

Recordem que aquesta situació també afecta als treballadors/es de FICO.S.A, i de forma més subtil a totes les empreses que de forma "silenciosa" retallen les seves plantilles aprofitant-se de la situació i encara que no els afectis, mitjançant la no renovació de contractes, supressió de contractes temporals, fi d'obra dels contracts per ETT's juntament amb una inactivitat de l'equip municipal que no ha fet cap actuació nova en política d'ocupació, i amb els socialistes aprovant Expedients de Regulació al nostre parer injustificats. Aquesta situació fa que l'atur a Rubí és situï al 15% afectant especialment a dones (doble d'atur que els homes) immigrants i joves, per damunt de la mitjana comarcal i catalana, quan abans de tenir l'alcaldia de Rubí els socialistes tenia menys atur que Catalunya i el Vallés Occidental i es situava al 6-7%.